Nieuwe show PDF Afdrukken E-mailadres

Thema nieuwe show bekend! Binnenkort meer daarover, maar het beloofd weer boeiend en bindend te worden.

Dat betekent ruimte voor nieuwe instroom vanuit de jeugdopleiding én daarbuiten!

Ben je fanatiek, bereid om samen als team hard te werken en mooie prestaties neer te zetten, veel te leren en uiteraard slap ouwehoeren?

We repeteren op woensdagavond op wisselende locaties (binnen/buiten). Zin om een keer te komen kijken/mee te spelen en te ervaren of we bij elkaar passen? Schroom niet, proberen kan geen kwaad. Stuur een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met Nathalie Terpstra (06-14502187). Dan zorgen we dat er een stoel of staplaats voor je wordt gereserveerd.

Naast de nieuwe show blijft ook de Sportshow bestaan! Showband DOS is straks dus met 2 shows te boeken!

 
Tweede editie veelbelovende taptoe Ulrum PDF Afdrukken E-mailadres

Op 28 september organiseert Showband DOS uit Ulrum voor de tweede keer een taptoe. De taptoe belooft een groot muziekspektakel te worden. De vorige editie, die georganiseerd werd vanwege het 65-jarige bestaan van de club, was een groot succes en daarom is besloten Ulrum ook dit jaar weer op zijn kop te zetten met een avond vol muziek en show.

Showband DOS heeft dit jaar een goede reden voor een feestje. In juli heeft de club met haar twintig leden voor de eerste keer in haar bestaan deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit was niet zonder succes. DOS heeft op het concours de eerste prijs in de First Division in de wacht weten te slepen. De showband mag zich nu wereldkampioen noemen. Ook eerder dit jaar werd de club al kampioen, namelijk op de Open Dutch Showcorps Champioenships in Assen.

Dat de taptoe een feest gaat worden, staat al vast. De taptoe zal om 18.30 uur starten met een streetparade. Daarna zal Drumfanfare VIOS uit Groningen vanaf 19.15 uur het voorprogramma verzorgen op sportpark ‘De Kleij’. Om 19.30 zal de taptoe starten met optredens van Euphonia Wommels, Showband Concordia Zevenhuizen, Chr. Showband Excelsior Groningen, Show- en Marchingband Mercurius Assen, Showband Noordenveld Roden en natuurlijk DOS Ulrum zelf.

In de pauze zal er een feestje worden gebouwd door de Bierspiekers uit Spijk. Om het feest nog feestelijker te maken zal er een show worden opgevoerd met de medewerking van de verschillende korpsen.

De taptoe in Ulrum zal niet het enige moment zijn waarop Showband DOS het publiek zal vermaken met hun show. Op 5 oktober zal de club haar onder het publiek zeer gewaardeerde show nogmaals presenteren tijdens Taptoe Leeuwarden.

 

 
Taptoe Leeuwarden PDF Afdrukken E-mailadres

Op 5 oktober zijn wij één van de deelnemers aan de 40e editie van Taptoe Leeuwarden. In het WTC Expo in de Friese hoofdstad vindt één van de mooiste burgertaptoes in Nederland plaats. Voor dit jubileum heeft de organisatie een groot en internationaal deelnemersveld gecontracteerd. Maar liefst twintig unieke deelnemers staan voor, tijdens en na de Taptoe in het WTC Expo.

Taptoe Leeuwarden is bekend vanwege het gevarieerde programma, de sfeervolle overdekte taptoearena en de prachtige lichteffecten. Zeker bij deze jubileumeditie mag de line-up er zijn. Het publiek krijgt een avondvullend programma voorgeschoteld.

's Middags vindt in het centrum van Leeuwarden de drukbezochte streetparade plaats. Vanaf 15.00 uur lopen alle deelnemende korpsen door het centrum van Leeuwarden. Dit jaar zullen ook Jong Pasveer en Jong Advendo meedoen aan de streetparade.

Kaarten voor Taptoe Leeuwarden kunt u al vanaf 15 euro simpel bestellen via de website van Taptoe Leeuwarden. Gezinnen kunnen voor 40 euro naar de Taptoe. U krijgt dan zijtribunekaarten voor twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar.

Zowel de korpsen als de organisatie hoopt op volle tribunes. We hopen u dan ook als muzikant of korpsliefhebber in Leeuwarden te zien. Bestel uw kaarten snel op www.taptoeleeuwarden.nl.

 
Showband DOS Wereldkampioen op WMC in Kerkrade PDF Afdrukken E-mailadres

Showband DOS Ulrum beleefde vorige week haar debuut op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Showband DOS nam met haar sportshow deel aan de showwedstrijden. De jury was vol lof over het optreden en waardeerde dit met een puntengemiddelde van maarliefst 89,53 punten, een gouden plak.

Na een week in spanning te hebben gewacht, reisde een grote delegatie afgelopen weekend nogmaals af naar Kerkrade en niet voor niets. De laatste twee showbands in de First Division eindigden onder Showband DOS. Een prachtig vaandel ging mee terug naar Ulrum en de komende vier jaar mag Showband DOS zich wereldkampioen noemen!

Voor een interview met de dirigent Simon Visser: http://korpsmuziek.nl/node/8323

Voor foto's kijk op onze facebookpagina

 
Goud voor Showband DOS op WMC PDF Afdrukken E-mailadres

Showband DOS Ulrum heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het was voor deze enthousiaste Groninger club de eerste keer dat ze deelnamen aan het WMC.

Met hun sportshow wist deze debutant het publiek helemaal in te pakken. You never walk alone, Stil aan de overkant en We are the champions, de show werd prachtig uitgevoerd, tot in elk detail, met strakke mooie formaties en een goede timing. Er wordt op hoog niveau gemusiceerd.

Door de jury werd dit prachtige optreden gewaardeerd met 89,53 punten, goud en tot nu toe een eerste plaats in de first division. Na volgend weekend zal bekend zijn op welke plaats Showband DOS eindigt, maar in de de top 3 eindigen deze debutanten zeker.

Voor een verslag op korpsmuziek: http://www.korpsmuziek.nl/node/8211#.Ue0gisddqbg.facebook

Voor een interview met Arnold Wienen: http://www.korpsmuziek.nl/node/8233

 
Showband DOS Nederlands Kampioen PDF Afdrukken E-mailadres

Afgelopen zaterdag heeft Showband DOS uit Ulrum deelgenomen aan de Open Dutch Showcorps Championships in Assen. DOS wist een spetterende show neer te zetten met als thema ‘sport’. Het publiek werd meegenomen naar onder andere de Tour de France, de Olympische Spelen en de Thialf in Heerenveen. Nummers als ‘Het kleine café aan de haven’, ‘Het is stil aan de overkant’ en ‘We are the champions’  zorgden voor een geweldig feest op de tribunes.

De show werd door de jury gewaardeerd met 84,65 punten. Showband DOS wist maar liefst elf korpsen achter zich te laten en mag zich van af nu Nederlands Kampioen in de Middenklasse noemen.

Nadat ’s avonds de kampioensshow nog een keer was opgevoerd op het Koopmansplein, werd de overwinning uitbundig gevierd. Vanaf nu kan Showband DOS verder gaan met het perfectioneren van de show, waarmee zij in juli mee gaan doen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

 
Showband DOS naar het WMC PDF Afdrukken E-mailadres

 

Showband DOS gaat in juli 2013 voor het eerst in haar geschiedenis deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC). Het WMC is het wereld topevenement voor de blaasmuziek met meer dan 21.000 deelnemers dat eens per vier jaar wordt gehouden. Het WMC wordt gehouden van 4 tot 28 juli 2013 in Kerkrade. Showband DOS is geplaatst in het weekend van 20-21 juli.

 

Showband DOS zal met haar sportshow meedoen aan de showwedstrijden. Deze show is in 2012 in première gegaan en zeer succesvol gebleken. Showband DOS is met deze show tijdens de Open Dutch Showcorps Championships uitgeroepen tot publiekslieveling en mocht deelnemen aan taptoe Groningen. Tijdens Taptoe Groningen zette Showband DOS haar beste beentje weer voor en presteerde het wederom om de hele zaal (2300 toeschouwers) op de kop te zetten. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het WMC in volle gang. 

 
Showband DOS wint Streetparadecompetitie 2012 PDF Afdrukken E-mailadres

Afgelopen zaterdag (13 oktober 2012) was de finale dag van de Streetparadecompetitie van Nederland. In het centrum van Roden streden er 4 Showband om de 1ste titel van de nieuwe competitie.

De competitie, die op initiatief van Muziekvereniging Noordenveld en met hulp van Volksvermaken en de Zakenkring Roden gehouden werd, had als doel om de Showbands dichter bij het publiek te brengen. Gezien de rijen langs het parcours in het centrum van Roden op de finaledag stonden is dat stuk geslaagd. Het publiek kon het erg waarderen. Er waren zelfs mensen die zich af vroegen waarom het niet elke maand gehouden werd.

Qua muziek en uitvoering was het erg close tussen de showbands. De vakjury, onder leiding van Jenne Kits, wees uiteindelijk Showband DOS uit Ulrum aan als winnaar van de competitie. In de andere 2 competitiedagen in Roden en Groningen lagen de verhoudingen ook erg dicht tegen elkaar aan. Juryvoorzitter Jenne Kits zei dat er tussen de nummer 1 en nummer 3 maar 1,5 punt op 100 punten verschil was. En dat is in de wedstrijden op o.a. het WMC in Kerkrade erg dicht naast elkaar.

Nummer 2 van de competitie werd Showband Concordia uit Zevenhuizen en 3de werd Showband Noordenveld.

De prijsuitreiking op het plein bij de Heereborgch in Roden werd gedaan door de Jan Tiesinga (voorzitter Volksvermaken), en Jan Buiter (voorzitter Zakenkring). De wisselbeker van de competitie werd door Tiesinga overhandigd aan Gertjan Bruins van DOS Ulrum. Bruins bedankte de andere korpsen en vertelde dat hij niet verwacht had dat ze zouden winnen.

Het publiek verkoos Showband Concordia als winnaar van de dag. 2de werd Showband Noordenveld en 3de Showband DOS.

Tiesinga nodigde de organisatie van de Streetparadecompetitie uit om volgend jaar weer de finale in Roden te spelen. Zowel Volksvermaken als de Zakenkring vonden het een fantastisch evenement.

Op www.facebook.com/Streetparadecompetitie staan meer foto’s van het evenement.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL