Geslaagd met lof PDF Afdrukken E-mailadres

19 juni is onze trompettist Ruben Noorda met maar liefst 57 punten met lof geslaagd voor zijn D-diploma!

Namens Showband DOS van harte gefeliciteerd!

 
Showband DOS verdienstelijk 2de PDF Afdrukken E-mailadres

Afgelopen zaterdag nam Showband DOS uit Ulrum succesvol deel aan het Open Dutch Showcorps Championships te Assen. Met hun nieuwe show War & Peace, wisten ze met 85,05 punten een 2e plaats in de middenklasse te bemachtigen.

Na het succes van afgelopen jaar met de Sportshow is een geheel nieuwe show ingestuurd met het thema War & Peace. De nieuwe show is een drieluik van oorlog, herdenking en bevrijding, wat door zowel het publiek als de jury zeer werd gewaardeerd!
 
Geslaagd PDF Afdrukken E-mailadres

Zaterdag 31 mei heeft Elysa Kammenga van Showband D.O.S. uit Ulrum haar muziekexamen voor slagwerk B afgelegd. Dit examen werd dit jaar afgenomen in Baflo. Ze behaalde met dit examen maar liefst 47,5 punten.

Namens Showband D.O.S. van harte gefeliciteerd!

 
Nieuwe show PDF Afdrukken E-mailadres

Thema nieuwe show bekend! Binnenkort meer daarover, maar het beloofd weer boeiend en bindend te worden.

Dat betekent ruimte voor nieuwe instroom vanuit de jeugdopleiding én daarbuiten!

Ben je fanatiek, bereid om samen als team hard te werken en mooie prestaties neer te zetten, veel te leren en uiteraard slap ouwehoeren?

We repeteren op woensdagavond op wisselende locaties (binnen/buiten). Zin om een keer te komen kijken/mee te spelen en te ervaren of we bij elkaar passen? Schroom niet, proberen kan geen kwaad. Stuur een email naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of neem contact op met Nathalie Terpstra (06-14502187). Dan zorgen we dat er een stoel of staplaats voor je wordt gereserveerd.

Naast de nieuwe show blijft ook de Sportshow bestaan! Showband DOS is straks dus met 2 shows te boeken!

 
Tweede editie veelbelovende taptoe Ulrum PDF Afdrukken E-mailadres

Op 28 september organiseert Showband DOS uit Ulrum voor de tweede keer een taptoe. De taptoe belooft een groot muziekspektakel te worden. De vorige editie, die georganiseerd werd vanwege het 65-jarige bestaan van de club, was een groot succes en daarom is besloten Ulrum ook dit jaar weer op zijn kop te zetten met een avond vol muziek en show.

Showband DOS heeft dit jaar een goede reden voor een feestje. In juli heeft de club met haar twintig leden voor de eerste keer in haar bestaan deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit was niet zonder succes. DOS heeft op het concours de eerste prijs in de First Division in de wacht weten te slepen. De showband mag zich nu wereldkampioen noemen. Ook eerder dit jaar werd de club al kampioen, namelijk op de Open Dutch Showcorps Champioenships in Assen.

Dat de taptoe een feest gaat worden, staat al vast. De taptoe zal om 18.30 uur starten met een streetparade. Daarna zal Drumfanfare VIOS uit Groningen vanaf 19.15 uur het voorprogramma verzorgen op sportpark ‘De Kleij’. Om 19.30 zal de taptoe starten met optredens van Euphonia Wommels, Showband Concordia Zevenhuizen, Chr. Showband Excelsior Groningen, Show- en Marchingband Mercurius Assen, Showband Noordenveld Roden en natuurlijk DOS Ulrum zelf.

In de pauze zal er een feestje worden gebouwd door de Bierspiekers uit Spijk. Om het feest nog feestelijker te maken zal er een show worden opgevoerd met de medewerking van de verschillende korpsen.

De taptoe in Ulrum zal niet het enige moment zijn waarop Showband DOS het publiek zal vermaken met hun show. Op 5 oktober zal de club haar onder het publiek zeer gewaardeerde show nogmaals presenteren tijdens Taptoe Leeuwarden.

 

 
Taptoe Leeuwarden PDF Afdrukken E-mailadres

Op 5 oktober zijn wij één van de deelnemers aan de 40e editie van Taptoe Leeuwarden. In het WTC Expo in de Friese hoofdstad vindt één van de mooiste burgertaptoes in Nederland plaats. Voor dit jubileum heeft de organisatie een groot en internationaal deelnemersveld gecontracteerd. Maar liefst twintig unieke deelnemers staan voor, tijdens en na de Taptoe in het WTC Expo.

Taptoe Leeuwarden is bekend vanwege het gevarieerde programma, de sfeervolle overdekte taptoearena en de prachtige lichteffecten. Zeker bij deze jubileumeditie mag de line-up er zijn. Het publiek krijgt een avondvullend programma voorgeschoteld.

's Middags vindt in het centrum van Leeuwarden de drukbezochte streetparade plaats. Vanaf 15.00 uur lopen alle deelnemende korpsen door het centrum van Leeuwarden. Dit jaar zullen ook Jong Pasveer en Jong Advendo meedoen aan de streetparade.

Kaarten voor Taptoe Leeuwarden kunt u al vanaf 15 euro simpel bestellen via de website van Taptoe Leeuwarden. Gezinnen kunnen voor 40 euro naar de Taptoe. U krijgt dan zijtribunekaarten voor twee volwassenen en twee kinderen tot 12 jaar.

Zowel de korpsen als de organisatie hoopt op volle tribunes. We hopen u dan ook als muzikant of korpsliefhebber in Leeuwarden te zien. Bestel uw kaarten snel op www.taptoeleeuwarden.nl.

 
Showband DOS Wereldkampioen op WMC in Kerkrade PDF Afdrukken E-mailadres

Showband DOS Ulrum beleefde vorige week haar debuut op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Showband DOS nam met haar sportshow deel aan de showwedstrijden. De jury was vol lof over het optreden en waardeerde dit met een puntengemiddelde van maarliefst 89,53 punten, een gouden plak.

Na een week in spanning te hebben gewacht, reisde een grote delegatie afgelopen weekend nogmaals af naar Kerkrade en niet voor niets. De laatste twee showbands in de First Division eindigden onder Showband DOS. Een prachtig vaandel ging mee terug naar Ulrum en de komende vier jaar mag Showband DOS zich wereldkampioen noemen!

Voor een interview met de dirigent Simon Visser: http://korpsmuziek.nl/node/8323

Voor foto's kijk op onze facebookpagina

 
Goud voor Showband DOS op WMC PDF Afdrukken E-mailadres

Showband DOS Ulrum heeft afgelopen weekend deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het was voor deze enthousiaste Groninger club de eerste keer dat ze deelnamen aan het WMC.

Met hun sportshow wist deze debutant het publiek helemaal in te pakken. You never walk alone, Stil aan de overkant en We are the champions, de show werd prachtig uitgevoerd, tot in elk detail, met strakke mooie formaties en een goede timing. Er wordt op hoog niveau gemusiceerd.

Door de jury werd dit prachtige optreden gewaardeerd met 89,53 punten, goud en tot nu toe een eerste plaats in de first division. Na volgend weekend zal bekend zijn op welke plaats Showband DOS eindigt, maar in de de top 3 eindigen deze debutanten zeker.

Voor een verslag op korpsmuziek: http://www.korpsmuziek.nl/node/8211#.Ue0gisddqbg.facebook

Voor een interview met Arnold Wienen: http://www.korpsmuziek.nl/node/8233

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL